Actias Luna Univers Apollon Univers Luna-Univers Fremtid Vejlerne Attitude Refleksioner Sin egen Planet Verbena 1

Birgith Villadsens egne ord:

  '' Jeg syede mit første billede i sommeren 1997, hvor jeg gik på et spændende og inspirerende kursus i billedsyning. Teknikken fascinerede mig meget, og det blev til fire kurser i alt samt en række farveglade billeder. Herefter gik jeg i gang på egen hånd. Billederne bygges op af bl. a. tyl, silke, chiffon, tråd, maling, papir, avis, plastik m. m.
Farver har stor betydning for mig, og jeg blander og sammensætter dem gerne uden begrænsning. Jeg bruger mange gennemsigtige stoffer, hvor farverne nemt lader sig blande og ændre, når de lægges ovenpå hinanden.
Materialerne sammensat på denne måde giver en spændende effekt. Ofte får jeg herved uventede former, farver og figurer foræret. Jeg lader materialernes sammenblanding og forskellighed vise motiverne efterhånden, som arbejdet skrider frem - lag på lag.
Jeg kender ikke resultatet på forhånd, og bliver da ofte forundret over dette, når symaskinen har endt sit arbejde. Inspirationen til mine billeder kommer forskellige steder fra. F. eks. kan et stykke stof, nogle flotte farver eller mønstre inspirere. Ligeledes kan et foto eller kig ud af vinduet være det, der starter processen. Jeg bliver også meget inspireret af mennesker, jeg møder på min vej - af det de har at berette - enten med ord eller farver.
At sy billedsyning giver mig stor mulighed for at bruge min kreativitet.
Nåle skal der til! ''

Morfars kommentar:

Jeg har set Birgith Villadsens flotte syede billeder på mange udstillinger i Nordjylland, hvor hun er en kendt kunstner.
Birgith Villadsen imponerer mig hver gang med sine kompositioner og farvesans. Det må være svært at styre, når man skal ''samle stumper'', så at sige. Ikke desto mindre formår hun at skabe inspiration og glæde hos mange betragtere og kunder.
Læs mere på hendes egen hjemmeside.
hilsen Morfar.