Kunst


Mit barnebarn på 8 år maler glade billeder, med den samme entusiasme, som dedikerede voksne. Fra hende er der naturligvis et spring til den flamske maler Peter Paul Rubens, som er et af mine store forbilleder, jeg har besøgt hans museeum på en ferietur til Belgien.

Kunst hvorfor?

Fordi kunsten fortæller om vores samfund på fremstillings tidspunktet. 
Kunsten er på godt og ondt et spejlbillede af os selv. I fortællende kunst vil der også være kritik af forskellig art. Vi læser ikke alle kunstens billeder på samme måde.
Prøv selv at spejle dig i kunsten på disse sider. Vi bor heldigvis i et samfund der har råd til at frembringe den, og hvor der ikke er censur. Denne lykke er ikke alle beskåret.

Kunst, hvor hen?

Kunsten lever og udvikler sig hele tiden. I dette årti kan tendensen bevæge sig bort fra det nonfigurative over mod et symbolsprog, som kræver en mere håndværksmæssig kunnen. Denne tendens tydeliggøres af kunstnere som Thomas Kluge og Jacob Rantzau. Sidstnævnte har  haft en udstilling på Galleri Wolfsen i Aalborg (www.gw.dk) . Alle billederne var solgt før åbningen. Men også kvinderne kan være med, Ditte Ejlerskov, som stammer fra Frederikshavn, er indstillet til Carnegie Art Award, en af kunstverdenens største anerkendelser. Det kan meget vel tænkes, at de kunder, som kan betale, vil have billeder ?der ligner noget?.

Hvad

Tanken er at vise en række kunstnere og deres kunst, ikke blandede gallerier. De kunstnere som inviteres til at have en side på dette websted, er ikke kun private bekendte. Det er kunstnere, hvis værker jeg har set på udstillinger og har fundet leverer godt og gennemarbejdet håndværk.  - Indrømmet: dette er en stærkt subjektiv vurdering.

Alle kunstnere på dette websted er produktive og dedikerede til deres fag. Jeg er overbevist om, at deres kunst i alle tilfælde er værd at investere i. - hilsen Morfar

Firmaer kan trække kunst fra i skat.

Når vi er på ferie ser vi naturligvis også på kunst. I Holland, nær den Tyske grænse i Ootmarsum bor kunstneren Ton Schulten, som i højgrad har sat sit præg på den lille by. Med eget museeum og to gallerier.